VEM LÄMNADE VEM

och jag ska aldrig mer säga sanningen till någon som saknar förmåga att förstå..

Är det okej att tänka att jag egentligen inte behöver plugga? Att jag istället kan ta det lugnt. Är det okej att dyka ner i soffan, dra upp filten och välja en film framför ekonomiboken, psykologihemtentan och svenskaarbetet? Nej, just precis. Varför gör jag det? Varför är jag inne i perioden då skolan inte spelar någon större roll, för jag tar ändå studenten om ett halvår. Det är nu skolan betyder. Det är nu jag ska satsa på att höga mina betyg till det betyg jag önskar och det är precis nu jag ska lägga ner all min tid jag har åt att plugga. Men jag orkar inte. Inte förra veckan, inte veckan innan det och heller inte den här veckan. Det är jullov på fredag.

Jag borde istället tänka, det är jullov på fredag och därav behöver jag ligga i med de sista uppgifterna, för att slippa behöva jobba på jullovet. Jag vill gå på lov och kunna andas ut. Inte behöva sitta med näsan rätt ner i böckerna och låta hela lovet gå. Jag behöver lov, mer än någonsin. Jag behöver nya krafter och ny entusiasm för att plugga och för att ta tag i saker. Jag ska bli bättre, tills nästa termin ska jag bli bättre. Klassen pluggis, helt klart. Jag ska plugga tills hjärnan ruttnar och viktigaste av allt, påbörja ett arbete den dagen jag faktiskt fått den, inte en dag, inte två dagar, inte en vecka eller månad senare.

Jag vill ha julafton. Jag vill ha julmat och allt det mysiga som julen innebär. Jag vill ta emot julklappar och ge bort klappar. Jag vill se folk glada och jag mysa med tänka ljus. Det är julafton om 10 dagar.

melissa horn.
och det är inte okej att välja filmen framför böckerna.
iallafall inte sista året på gymnasiumet.
"för vi ska ta studenten.."

Kommentarer

Skriv, skriv, skriv:

Ditt namn:
Anonyma jävel?

Din e-postadress: (publiceras ej)

Din eventuella URL/Bloggadress:

Din fina hälsning:

Trackback
RSS 2.0