analysering av reklam blabla

Vilken minichock jag fick, blogg.se har visst bytt utseende. Var på tiden tror jag. Klockan 2 och jag har precis ätit frukost. Befinner mig fortfarande i sängen, försöker plugga och ska snart städa. Söndagar är ganska värdelösa. Jag har någonting i ögat och funderar på vilken/när jag ska starta söndagens mysfilm.

Igår överlistade jag killen inne i skoaffären. Smiter fram, säger skons artikelnummer och han påstår att skorna är slut. Jag blir lite halvledsen, irrar runt i affären och vad ser jag? Ett par skor, dom skorna, min storlek. Nöjd som jag blev kunde jag smälla fram dom på disken och säga att dom visst fanns kvar.

Idag är jag på lite underligt humör. Tror nästan att mitt ordförådd är borta.

geografi b - halvtimmes lektion

Religion och Geografi B.
Om en halvtimme är det lunch. Länge sedan jag var så pass hungrig som jag är just nu.
Dagens lunch är underbar och jag slutar för övrigt om en halvtimme. Plugga naturkunskap.
Prov fredag. Stort prov. Måste plugga. Nöta. Lära mig massor. Jag är trött och vet inte om
jag kommer kunna hålla mig vaken. Tips någon? Jag glömde bort smörgåsen och den varma
chokladen igårkväll. Får ta den idag? Fortfarande snöstorm föresten, för den som inte märkt
detta. Jag skriver mitt efternamn på skolan OpenOffice writer och får upp rätt stavelse på
"krissituation"? Intressant. Just nu befinner sig mitt inre som en redig krissituation. Jag har
för mycket att göra på för lite tid. Jag säger det igen, jag avundar din styrka Cornelia.

rebecka.

Such a beautiful living.

27 januari.
Tycker att tiden går en aning fort, som vanligt.
Onsdag och en ledig dag som spenderats på gymmet, vid lunchbordet, på biblioteket och så i skolan. Just nu har jag en otroligt urladdad kamera, ett trött huvud och alldeles för hög musik på för att kunna koncentrera mig på det jag egentligen behöver, naturkunskapen. 20 sidor handskrivet och jag har prov på fredag. Har en del att lära in tills dess.

För att vara onsdag är jag ute tidigt med fredagens planer, iallafall när det gäller mina klädsel. Jag slänger klackarna på hyllan och njuter av att äntligen få knyta skosnörena på mina converse. Jag blir på något sätt otroligt glad av att just tänka på det. Jag kanske har en "converse-fetish". Ytterligare en utekväll med brudarna. Tummen upp. Vi ska till doktorn, som Anna gärna säger.

Annars då?
Snöstorm. Ganska trött i kroppen. Har ätit alldeles för mycket. Fryser som en galning. Är egentligen varm i ansiktet. Lite danssugen. Inte alls depp på att ägna min onsdagskväll åt plugg. Är i stort behov av nya skor, nya jeans, färgning till håret, nytt smink, ny väska och nya träningskläder. Har inga pengar, går inte ihop. Trots att studiebidraget snubblar in på fredag är allt detta omöjligt att införskaffa. Tur att jag fyller år om....22 dagar. Börjar bli gammal.

Vad gör jag?
Lägger naturkunskapen, internationella ekonomin och samhällskunskapen åt sidan. En timmes plugg till. Sen ska jag duscha, bre mig en smörgås, göra i ordning varm choklad, värma värmekudden, mysa ner mig under filten och se på någon inbjudande film. Ibland är livet allt mysigt.

Ps. Cimon min älskling. Ds.

brutna ben gör ont och djupa sår läker sakta

Här sitter jag och luktar gott. Jag har nämligen hårinpackning i håret. En hårinpackning som endast består utav honung. Kan det bli mer naturligt? Tror inte det. En aning kladdigt att ha i håret och en aning kladdigt på kroppen, det som droppat från håret, men mamma blev tipsad och nöjd, så jag tänkte satsa på samma. Låter det sitta i någon timme och hoppas att håret finns kvar efteråt. Jag behöver starkare, friskare och tjockare hår. Honung kanske leder mig in på vägen?

Härligt med lediga onsdagar, eller? Imorgon åker jag åtta bussen som vanligt för att träna någon timme innan klassrådet. Duktigt måste jag säga. Duktigt för att vara jag. Dags att sätta igång på riktigt. Det räcker inte att tänka på träning, man måste faktiskt uföra det med.

Fredagen är inbokad. Lördagen och söndagen med. Jag ska plugga. Härligt.
I sommar satsar jag på en andra peace festival. Stort intresse för sällskap.
Tjejer, kom igen nu vafan.

25 januari

För tre år sedan idag var jag helt krossad. Min familj pratar fortfarande flitigt om dagen och jag skäms lite. För fyra år sedan tillhörde jag ett annat gäng på fyra pers och för fem år sedan tyckte jag tydligen att mitt liv var riktigt tråkigt. Jag har nämligen tittat tillbaka på min gamla blogg, gissa vart. Lunarstorm.

Just nu är det Paradise på tvn och jag kan inte koncentrera mig på både tvn och datorn.

seaside


Do you want to go to the seaside?
I'm not trying to say that everybody wants to go
I fell in love at the seaside
I handled my charm with time and slight of hand

söndagsfilmen; dirty dancing

who makes the smaller things feel heavy


Mina (egentligen Elviras) älskade converse hittade äntligen hem till mig igen. Att jag självmant slängt ner dom i en påse och placerat dom i garaget bland allt skräp är ingenting jag har något minne av. Jag misstänker någon annan i familjen som kanske inte riktigt tyckte att dom total håliga skorna var speciellt snygga. Just nu vill jag ha vår/sommar, jeansshorts, tunna tröjor och solisar. Mina päron bokar semesterresa idag (kreta, chania!), det innebär ytterligare en vecka själv hemma. Men jag klagar inte. När dom åker har ju jag tagit studenten. Det är inte långt kvar. Studensflak måste fixas. Balklänning måste införskaffas/hyras och jag väntar på att den efterlängtade studentmössan ska anlända. Vi ska på studentkryssning. Sen åker jag och min vän till USA. Ett år. 365 dagar utan Sverige.

hope for haiti now






Alltid jag och ska påverkas så mycket av såna här tillfällen. Den amerikanska galan "hope for haiti now" gjorde att jag satt fastklistrad framför tvn i två timmar. Jag har själv inte riktigt förstått vad som hänt men jag beundrar folks mod och envishet för att hjälpa.

love can tough us one time


spola fram till 1.26

Everything I can't be, is everything you should be
























Ghana 2010.

jag ser pojkar som gråter

Av någon anledningen slutar tydligen den här torsdagen med att jag är på konstigt humör. Jag har inget tålamod över huvudtaget och jag kom på mig själv skrikandes åt katten. Dock för att han är otroligt jobbig när han bara skriker och skriker, men jag kan ju ändå inte skrika åt honom för det. Jag har slängt alla småsyskonens behörigheter på tv-soffan och tvingat dom att sätta igång med städningen. Jag kan inte plugga utan är på ett riktigt jag-ger-upp-humör. Jag hoppas verkligen att detta ändras med lite sömn. Det är jobbigt att vara på dåligt humör.

Jag ska därför straffa mig själv genom att placera ungefär hela rummet ovanpå sängen. Nu är rummet så där snuskigt stökigt igen. Jag skulle behöva en städerska. Eller en sanering av rummet. Skulle också behövas. Jag tror jag ska göra om lite.

jag vill inte tänka framåt men är livrädd för att fasta här.

Idag tragglade jag mig igenom min lillebrors samhällsäxa, då alla svar han skrivit var felaktiga. Att en kille som går i sexan inte kan formulera meningar och inte har kunskapen att stava till "tillsammans" gör mig riktigt orolig. Vi gick igenom ord som identitet och jag ställde frågan, Vem är du Jesper? Samtidigt som jag ställde den till mig själv. Vem är jag? Vad är min mening med att vara här? Vad gör jag för att förändra och göra saker och ting bättre?

Idag skrev jag klart min psykologiuppsats och jag har inte mått så här bra på länge. Den är urvärlden och jag behöver inte tänka mera på den. Jag förstår inte varför jag skjuter upp saker. Den här veckan ska jag sätta mig ner, i lugn och ro och skriva färdigt dom uppgifter jag har kvar. Jag kan inte ge upp. Jag har inte råd att ge upp. Men på något sätt är det alltid jag som gör det. I en grupp av människor är jag den som ger upp. Som inte ser något hopp med det jag inte klarar av, och som därför väljer att lägga det åt sidan. Jag är dålig på att fullfölja saker. Jag har inga inlärningssvårigheter som jag känner till, så min enda ursäkt är egentligen lathet. Det är inte okej att dra till med lathet när det gäller sista terminen på gymnasiet och när det är en månad kvar till sin nitton års dag. Det är dags att växa upp, att ta tag i saker och ta mitt ansvar. Jag började idag.

du vet att du vill kolla


Jag sitter och äter årets första semla. Och det bästa är att den är hemmagjord. Det vill säga extra mycket mandelmassa och lite mindre grädde. Semla. Låter konstigt men ack så gott. Jag är hjärndöd, alltså har jag egentligen inte speciellt mycket att säga. Paradise Hotel går på tvn och jag ska snart hämta en kopp te. Imorgon tar jag sovmorgon och åker endast in för ett 30 minuter långt klassråd. Ovärt?

Jag har märkt att de tidigare inläggen till vänster har blivit oklickbara. Kan det vara så att okunniga Rebecka har latschat i stilmallen? Förmodligen. Jag har heller ingen aning om hur jag ändrar tillbaka. Jag tror jag ska leta efter en ny bloggdomän där jag slipper ägna så mycket tid åt en misslyckad design.

-

Om jag inte hatade Francesca innan så gör jag ju definitivt det nu. Skicka hem Catja, vilken geek. Nu säger jag heja Cimon och Greta. Jag har även hört att ryktet om vinnaren av PH 2010 har läkt. Jag hatar överraskningar och kommer förmodligen att googla på detta så fort jag har publicerat det här inlägget. Men nu ska jag sova.

a story about triumph and forgiveness

Vattnet till höger och spypåsen till vänster, på ett ungefär. För att ha sovit 8,5 timme är jag rätt så pigg faktiskt, däremot är jag väll inte helt återställd från lördagskvällen. Jag har nu 2,5 timme på mig att skriva klart min engelska. Jag är återigen ensam i huset. Jag har förskräckligt ont i magen och vill egentligen inte skriva klart engelskan. Klarskriven = måste åka in på lektionen = måste redovisa det jag skrivit. Inte bra. Den här veckan ska däremot bli min vändpunkt. Jösses så jag ska plugga frånochmed...Nu.

Update.
Jag är igång. En och en halv sidan till, sen är jag mer eller mindre redo.

Jag vet vad som måste göras, ändå ligger jag kvar här

"Man mår som man förtjänar" är ett rätt så passande ordspråk efter att gårdagen satt sina spår i min stackars kropp. Det var inte kul att stiga upp imorse och jag trodde på allvar att jag skulle dö. Gårkvällen däremot var toppen som spenderades med mina älskade vänner och vår vän KJ. Förkrök och utgång. Sliten söndag. Inget tvivel om det. Jag har sovit ett par timmar, vilket resulterar i att jag idag har mindre tid på mig att skriva min engelska book review och det ska jag säga under min oral presentation. Klockan har närmat sig sju och jag har hitills skrivit 103 ord. Jag ska komma upp i 2-3 sidor. Jag vill önska mig själv ett lycka till och en stadig klapp på ryggen, jag måste nämligen skriva klart det innan imorgon.


POLYVORE.COM


http://www.polyvore.com/cgi/shop?category_id=65#foo
Jag skulle då inte må sämre om ringarna plötsligt befann sig hos mig. En av ringarna kostar närmare 200 000.
Rätt okej va. Jag ägnar min fredagskväll åt fläskfilé, potatisgratäng, film, Thea och Evelina. Imorgon är det
Eskilstuna som gäller.

The notebook

Nej, jag ger upp och lägger undan engelskaboken tills imorgon. Jag är sådär halv bra när jag 4 dagar innan min redovisning inser att jag inte vill läsa den boken jag har påbörjat. Jag kommer få bråttom. Minst 200 sidor engelska läsning, 2-3 sidor recension och så muntligt på det, allt detta ska vara klart om 4 dagar. Jag har lite bråttom. Men idag lägger jag boken åt sidan. Jag ställer mig och kokar lite nudlar i stället, och fokuserar på min psykologiuppsats, som skulle vart inlämnad innan jul. Vågar jag lova att jag ska lämna in den redan imorgon? Jag ska försöka.

Det luktar kattkiss.

DU RESER UTAN MÅL SÅ NU RESER JAG MIG BORT FRÅN DIG

Om cirkus en kvart är mina damer här. Vi kör på ett oc-maraton eftersom att en av oss fortfarande inte har upplevt det underbara med serien. Jag har bakat kladdkakemuffins med mörk choklad, slår på stort. Trotsar tjejernas "nyttiga" hyss och ställer till med socker. Jag gillar mina brudar. Det luktar gott här.




jOYFUL

Stuvade makaroner, korv och ägg. Idag la jag lite mer ansträning för att få middagen att vara ätbar. Gott var det. Nu sitter jag i, gissa vad, jo soffan. Jag väntar nämligen finbesök från vännen på andra sidan gatan. Ni som inte vet vem Rebecka egentligen är, ska kila in på Theas blogg för att få mer utförlig fakta om vem jag faktiskt är. Den tjejen känner mig. En otroligt härlig tjej. Precis som hon säger, vi har kännt varandra sedan sexan och nu ska vi förhoppningsvis åka till USA tillsammans. Hon är bra.


SEN EN TID TILLBAKA HAR JAG VARIT TRÖTT FÖRSÖKT ATT VARA ALLT PÅ SAMMA GÅNG

Vad ska jag underhålla mig med nu då? Jösses så rastlös jag blir. Sova vore ju en bra idé, men med tanke på alla läten runtomkring mig så tror jag att det där med sovning kan bli ett problem. Jag behöver någon stor stark bredvid mig som kan hindra dessa elakheter som spökar att nå mig. Testade med att placera båda katterna bredvid mig, men vad tänkte jag på? Två katter, en som blir livrädd för minsta lilla och en annan som gosar med allt levande. Hopplöst.

Överlever jag inte tills imorgon så vore ju det en aning tråkigt,
tjejerna kommer ju över på tisdag och det kan jag inte missa för något i världen.

R&D

Jag börjar starkt att tvivla på den här "hemma-själv" situationen. Jag tänkte, utan familjen hemma kommer jag förmodligen att få mycket gjort och jag kan laga sådan mat som jag verkligen vill ha. Jag klagar absolut inte på min mors mat, hon lagar den absolut bästa. Nu när jag inser att jag har legat i soffan sedan klockan nio imorse och endast ätit smörgåsar, tvivlar jag på att de resterande dagarna denna vecka kommer se annorlunda ut. Vilket det måste, eftersom jag har en aning arbeten att göra. Prioritering Rebecka, prioritering.

För de personer (jag) som anser att Paradise Hotels programledare Thilde Fröling vinner pris för årets torrboll till programledare, ska genast se på Rocky & Drago på ztv. Jösses så jag har skrattat. Vilken härlig brud.

Jag ska fortsätta min soffsittning, jag trivs rätt så bra här.

jag vet att jag måste ta steget

Året 2009 gick så fruktansvärt fort att jag knappt hann tänka igenom vad jag gjorde, vad jag hade kunnat gjort bättre och hur året faktiskt har varit. 2009 var ett bra år. Ett fint år. Jag spenderade året tillsammans med mina tjejkompisar och jag skulle inte vilja byta det mot någonting. Året spenderade jag som ensam i en relation, alltså i en relation som inte existerade. Men jag hade mina vänner. Vi har pratat om alla våra dagar och om våran framtid, vad alla vill åstadkomma och vart vi senare i livet kommer att hamna. Oavsett hur långt ifrån varandra vi kommer, så kommer jag alltid att vara evigt tacksam för dessa tre år i gymnasiumet. Dom gjorde mina tre år, utan tvekan.

År 2010 tar jag studenten. Detta år tar jag studenten. Jag lämnar skolbänken bakom mig och ger mig ut i världen. Det finns så mycket jag vill göra och så mycket jag vill uppleva, i rädsla för att jag aldrig kommer att få göra det. Jag måste lära mig att ta vara på stunden och inse att den inte räcker för alltid. Jag har en termin kvar tillsammans med mina vänner på gymnasiumet och jag ska ta vara på varenda sekund.

Tack för att ni är Ni.

KAN INNEHÅLLA SPÅR AV NÖTTER

Fan vad tråkigt jag är som aldrig tar mig tid för att skriva. Igår sjuknade jag in i någon mystisk feber-sjuka tillsammans med en enorm huvudvärk och yrsel. Idag vaknade jag med feber och mensvärk. Och inte nog med det. Ena katten spyr, både på golvet och i min säng, på mitt täcke. Andra katten kissar utanför kattlådan. Ingen hög iq prestanda på våra djur inte.

Fredagskväll och jag har haft det rent ut sagt tråkigt. Moa och Cornelia körde på en utgång och Jessica befinner sig i Uppsala. Jag ligger i soffan i Kvicksund och ser på film tillsammans med syskonen. Undrar vem som har den mest värdelösa fredagskvällen?

På söndag åker familjen iväg, en vecka hemma själv. Jag kommer att köra på "det finns inga spöken, jag är inte rädd" för att jag överhuvudtaget ska få någon sömn. Jag har lagt upp ett schema som gör att jag ska hålla mig sysselsatt större delen av tiden. Fredagen bjuder på en utgång och jag är redo.

Nu, det sista av min chokladkaka och så lite topmodel.

I got my angel now

För ett år sedan bodde jag i min flanellskjorta och min vita stickade mössa. Idag bor jag i min morgonrock, mina pyjamasbyxor och duntofflorna. Ett litet bevis på den latgris jag verkligen har gått och blivit. Men jag ska ändra på detta från och med nästa vecka. När jag tar studenten kan jag lika gärna vara helt slut och känna att jag har presterat så bra som möjligt, istället för att vara lugn och veta att jag hade kunnat gjort saker och ting bättre.

En promenad blev det inte imorse heller, känns så där när termometern visar närmare 20 minusgrader redan klockan 9. 28 minusgrader var det i bilen på väg hem från pappas jobb. Jag har idag blivit ett x-antal hundralappar fattigare, 5 tröjor, 1 halsband och en brosch rikare. Men det behövdes och ingen av tröjorna kostade över 100lappen. Vilka kap. Ibland har man tur minsann.

Om precis en timme går tåget till Västerås. Jag ska nämligen hem till Cornelia för lite tjejmys med film och varm choklad (hoppas jag). Vad tar jag med mig? Jo, pyjamasbyxorna och duntofflorna. Morgonrocken lämnar jag nog hemma.

Cornelia har skaffat sig en fotoblogg och Jessica börjar sakta men säkert publicera sina fina bilder på sin blogg. Jag är mycket nöjd. Äntligen!

Swedish/English

Matching sheet, Application form och childcare reference. Ansökan är minsann inte enkel och jag är inte halvvägs med att bli klar med den. Däremot är all text om mig själv i skriven, med byerts. Har tagit med hela kvällen och nu återstår det endast att fylla i detta med en bläckpenna. Blir det kladdigt kommer jag seriöst att bli ledsen, för då måste jag beställa en ny ansökan och skriva om allt (vilket jobb!). Jag insåg nyss att 20 minuter av Paradise Hotell redan har pågått och nu hoppas jag verkligen att avsnitten publiceras på internet strax efter deras slut. Annars har jag missat två värdefulla (?) avsnitt.

Imorgon väntar en långpromenad med mamma och sedan en dag i Eskilstuna för lite shopping. Familjen åker till fjällen på söndag och då väntar en hel vecka hemma själv. Dagarna kommer bli hur sköna som helst, dock kommer de flesta nätter förmodligen att bli halvt sömnlösa, då jag verkligen inte tycker om att sova i huset själv. Hej lampor och radio! Det väntar då en utgång som jag hoppas att mina vänner inte har glömt bort. Denna gång hamnar vi förmodligen i Eskilstuna för att även prova på deras dansgolv.

Bläckpennan väntar!
Ciao.

WITHTHEROOMINMYHAND

Jag har nu suttit på sängkanten i närmare en timme och endast läst bloggar. Jag både ogillar och gillar att snoka runt på andras bloggar, dom här lite mer kända och då pratar vi inte om Kissie och den ligan, helst utländska bloggar där folket är så snygg man bara kan bli. Man får blir lite avundsjuk ibland, problemet mer mig är att jag mer än ibland är avundsjuk på sådant folk. Det är precis kvällar som denna då jag mer än mest önskar att jag hade överdrivet mycket pengar, längre ben, smalare kropp, ett perfekt ansikte, det tjocka håret som alla tycks ha och speciellt skorna, kläderna och smyckena. Jag funderade på om jag skulle dra mig in till staden för att träna imorgon, men kom lika snabbt på att jag förmodligen inte kommer att orka, så jag planerar att göra detta tisdag eller onsdag istället. Skolan börjar ju trots allt på torsdag.

Kör ett litet topmodel maraton och ger upp för kvällen.
Godnatt.

Du är kvar med samma folk, kvar med samma man, lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder, blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus




THE-WACKNESS

Jag gillar när jag hittar filmer som verkar bra och älskar när jag hittar sidor på internet som visar filmen, i bra kvalité. Jag hittar inte mitt röda nagellack som jag så gärna skulle vilja sysselsätta mig med under filmen. Tänkte om ni ville veta. Vilka ni nu än är som läser. Hej på er iallafall.

och föresten, om 7-8 månader befinner jag mig inte i Sverige, för ett helt år.
jag kan inte sluta tjata om det, kan inte sluta skriva om det, bara för att det
låter något så fruktansvärt overkligt. Jag? Rebecka? Jag som trodde att jag
skulle bli fast i sundet en längre tid. Nu, jag som måste mogna, måste klara
mig på egen hand. Jag som kommer utvecklas något fruktansvärt och jag som
får lämna de svenska språket för ett helt långt underbart och jobbigt år.
jag älskar det.

ps. förlåt för tjat. ds.

jag följde dig längs vägen den natten, så vuxen i din hand

Jag avslutar min lördagskväll med godis och mario spelande. Jag har tröttnat på tvn som aldrig visar någonting som är värt att se på. Imorgon ska jag starta min au pair ansökan tillsammans med min far och senare på kvällen åker jag till västerås för lite pyjamasparty. Om 5 dagar börjar jag skolan igen. Då inleder jag min allra sista termin som gymnasiestudent. Fy tusan så härligt.

HAPPY NEW YEAR/2010

Årets nyårsfirande blev toppen. Helmysigt med tjejmiddag, plockmat, dricka och musik. Vi hamnade på stan, i branthovda och så i bjurhovda. Imorse var det delade känslor och det var skönt att få kliva in i duschen när man kom hem. Jag tackar tjejerna för en urtrevlig kväll.

Just nu har jag ätit alldeles för många ostbågar, jag har nackspärr och funderar även på om jag har feber. Jag är megatrött och känner väll att året hade kunna haft en bättre start. Tillexempel på lite shopping, men dessa planer far i krasch så fort jag insåg min belopp på kontot, då var det inte lika suget att shoppa längre. Imorgon ska jag sova, sova och sova.

Detta år ska jag; Seriöst påbörja min ansökan, få den inskickad, utnyttja mitt gymkort en aning mer, lära mig att snåla och vara rädd om min ekonomi, äta betydligt mindre socker, ta mitt körkort, plugga som en tok, få upp de betyg jag vill, gå på studentbal och framför allt; ta studenten och åka till usa.

Just nu vill jag ingenting hellre än att ligga på någon strand i Thailand, slänga på mig någon strandklänning, dricka nypressade juicer, njuta av solen och ha det härligt med någon jag tycker om.

Ner mer kylan.
Gott nytt år mina vänner.










RSS 2.0